Leg med gær

2017
04.23


Helt så galt er det ikke, men jeg har efterhånden lavet en del øl, som er brygget parvis på den samme gær. Det skal forstås på den måde, at jeg brygger samme dag som et igangværende bryg skal flæskesteg. På den måde genbruger jeg gæren fra den første øl til det næste bryg. Udfordringen er at de to bryg opskriftsmæssigt skal baseres på samme gær.

Senest har jeg forsøgt mig med en californisk gær, der havde den egenskab, at den kunne hæve ved både lave temperaturer (lager) og højere temperaturer (ale / steambeer). Som eksperiment forsøgte jeg mig med kloner af Boston Lager (Sam Adams) og Boston Ale (Sam Adams). Den første blev sat over sidst i februar med gæring i kældertrappeskakten, så temperaturen kunne holdes nede mellem 7-10 grader. Efter endt gæring blev gæren høstet og sat på køl inden den blev genbrugt i en ale-klon – hærens karakteristika er nok mere til en stram beer.

Den sidste blev sat til eftergæring inden vil tog på påskeferie og begge blev prøvematerialer da vil kom hjem fra ferie efter påske. Gode resultater i begge tilfælde.

Your Reply